Leeuwerik 152
2295 PJ KWINTSHEUL 

Tel:   06 - 46 177 072
Fax:  0174 - 29 76 51

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Procedure en kosten

Mediation betekent: samen oplossen
Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil, met de hulp van een neutrale, vakbekwame conflictbemiddelaar: de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor de betrokken partijen. Maar vaak zien ze de oplossing niet, doordat ze in het conflict verwikkeld zijn. Hulp van een mediator kan daarin verandering brengen.

De mediator staat niet boven de partijen. Hij doet geen 'uitspraak van bovenaf'. Bij mediation bepalen de partijen zelf de oplossing. De mediator helpt hen om deze samen te bereiken. De bereidheid bij partijen tot het uitvoeren van een gezamenlijke oplossing, ligt in de regel hoog. Het is immers hun oplossing. Ook wordt de relatie niet onnodig beschadigd.

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Niemand kan worden gedwongen om aan het mediationproces mee te doen. En de deelnemers verbinden zich vooraf tot geheimhouding. Deze principes liggen vast in het Mediation Reglement van het onafhankelijke Nederlands Mediation Instituut NMI.

Hoe werkt mediation?
Aan het begin van het mediationproces sluiten de partijen en de mediator een mediationovereenkomst. Daarin spreken ze af om te proberen het geschil gezamenlijk via mediation op te lossen. Ook de spelregels van de mediation worden hierin opgenomen en het mediationreglement wordt van toepassing verklaard. 

Het mediationproces is informeel en flexibel. De mediator is procesbegeleider. Hij brengt vastgelopen communicatie weer op gang. Hij stimuleert de partijen tot overleg. Emoties en zaken worden gescheiden. De partijen zijn actief en hebben een grote inbreng. De mediator kiest geen partij, maar helpt de partijen in hun onderhandelingsproces. Geen juridische standpunten, maar hun belangen en de toekomst staan daarbij voorop.

De mediator begeleidt de partijen bij het vinden van een eigen oplossing. Via mediation komen vaak creatieve oplossingen tot stand, waarmee alle betrokkenen tevreden zijn, zowel in persoonlijke als in zakelijke kwesties. De partijen bepalen zelf hoe de oplossing eruit ziet. Dat levert een win-win situatie op. De gemaakte afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd. Daarmee wordt de mediation afgesloten.

De praktijk laat zien dat mediation een hoge slaagkans heeft. Een oplossing wordt bovendien meestal in relatief korte tijd bereikt. Cijfers hierover zijn te vinden op de website van het NMI: www.nmi-mediation.nl

Voordelen

Mediation biedt belangrijke voordelen:

 • snel
 • relatief goedkoop
 • toekomstgericht
 • flexibel en informeel
 • vertrouwelijk en besloten
 • actieve inbreng van partijen
 • deskundige begeleiding
 • ruimte voor creatieve oplossingen
 • belangen staan centraal
 • geen onnodige beschadiging van relaties
 • gezamenlijke oplossing = hoge acceptatiegraad
 • gezamenlijke oplossing = win-win resultaat

Kosten

Particulieren kunnen een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. In dit gesprek wordt de werkwijze uitgelegd en kan met elkaar  kennis gemaakt worden. U kunt aan de hand van dit gesprek afwegen of de mediator voor u de gene is die de beide partijen naar een oplossing van het geschil kan leiden. Voorwaarde is wel dat beide partijen bij dit gesprek aanwezig zijn.  

Het uurtarief is op aanvraag, klik hier voor een directe link naar de contactpagina en stuur een e-mail, of bel ons op. 


Klik op  algemene voorwaarden voor de details

Laatste nieuws

Written on by
Win-Win Mediation is, samen met de vrijwillig mediators van het bureau Bemiddeling & Mediation, tijdens het NMI-jaarcongres  tot winnaar uitgeroepen….
Written on by
  Technische vakmensen zijn niet altijd communicatieve genieën. Daarom vinden ze het vaak lastig om informatieavonden met kritische bewoners te….